NOVA GODINA DONOSI NOVE ŽURKE: Timbe otvara najbolju sezonu u Banjaluci (FOTO)

Bdat Džutim, poznatiji kao Timbe iz popularne grupe ''Bad Copy'' 5.januara 2017. gostuje u banjalučkom klubu Fabrique.

Timbe je na setu već od 21 čas, a cijena ulaza je pet maraka. Ulaznice se mogu kupiti u klubu Fabrigue.  

Ovo je ujedno i način da se krene u vid novih žurki u gradu, jer Banjaluci definitivno nedostaju R’N’B žurke, a Timbe je neko ko će sezonu otvoriti na najbolji način.

 I to nije sve Fabrique je pripremio izenanđenje za svoje stalne goste, a detalje potražite na njihovoj Facebook stranici.

Inače, Bdat Džutim nekima poznatiji kao Timbe je beogradski MC, DJ i beatmaker.

Kao DJ počinje da radi 2001. u beogradskom Domu Omladine, gdJe je jednom mjesečno pravio žurke i organizovao koncerte demo rap bendova. U isto vrijeme počinje da vodi emisiju ''Soundbombing'' (kasnije ''Zaboding'') na radio SKC-u. Dvije godine kasnije postaje rezident u legendarnom klubu ''Dolar'', a na ljeto 2004. radi žurke na splavu ''Exile'' i prvi put gostuje na ''Exitu''.

S uspjehom grupe’‘Bad Copy”, čiji je član, zbog mnogobrojnih nastupa zapostavlja DJ karijeru, ali se 2008. vraća u klub ''Gajba'' gdje nastavlja da gradi svoj stil, a iste godine radi i kao predavač na ''Red Bull Music Academy''.

U klubu ''Francuska Sobarica'' postaje rezident 2009., a godinu kasnije počinje raditi na ''Povetarcu”, u matine varijanti, subotom popodne. Naredne godine s velikim uspjehom počinje da radi ''These Are The Breaks'' i kasnije ''Wild For The Night'' i ''Electric Relaxation'' utorkom. 2012.počinje da radi emisiju ''Beatdown" na radiju B92 sa Philly P-jem koja zbog nerazumevijanja ljudi sa radija prestaje da se emituje poslije samo godinu dana.

Bdat Džutimov set se bazira na hip hop-u i r'n'b-u, koji kombinuje sa raznim pravcima koji ga inspirišu - funkom, soulom, neo soulom, breakbeatom i sl.

Vidimo se prvog četvrtka u 2017.  u suterenu Boske.

Tagovi: