OVAKO DANAS IZGLEDA BANJALUKA: Prvi snijeg pao u gradu na Vrbasu (FOTO)

Sneg koji je sinoć počeo padati uzrokovao je brojne probleme građanima, posebno vozačima širom Bosne i Hercegovine.

Tokom noći i rano jutros dogodile su se manje saobraćajne nesreće, uglavnom zbog klizavog kolovoza, zbog čega nadležni apeluju na stanovnike BiH koji odluče da sednu za volan. Posebno ukoliko krenu na neki dalji put.

Ipak, za razliku od prethodnih godina, kada su zimske službe u Banjaluci nespremne dočekivale sneg, ove godine situacija je potpuno drugačija.

Naime, glavne ulice u gradu na Vrbasu već su očišćene, trotoari su prohodni, a građani najvećeg grada Srpske, čiste ispred svojih kuća, stanova, poslovnih prostora... Čiste se i biciklističke staze. U akciju „za lepši zimski izgled grada“ uključili su se i najmlađi stanovnici Banjaluci.

Reporter „EuroBlica“ jutros je „okom“ kamere ovekovečio interesantan prizora - dečaka koji sa lopatom u rukama čisti sneg ispred svoje kuće.

Iako su jutros zabeležena kraća kašnjena vozila javnog prevoza, Banjalučani se, na celokupnu situaciju u gradu, ipak ne mogu požaliti.

Građani, bez izuzetaka i bez obzira na pol i godine raduju se prvom ovogodišnjem snegu, posebno zbog toga što bi ove godine, po svemu sudeći mogli slaviti Božić obojen u belo.

Ekipe zimske službe maksimalno su angažovane, te se ni u narednom periodu, bar kada je grad na Vrbasu u pitanju, ne očekuju veći problemi.

- Konačno sneg. Presrećna sam, posebno zbog toga što se grad čisti i što nema nekih većih problema, za razliku od prethodnih godina, kada su zimske službe nespremne dočekivale prve snježne padavine – komentari su jedne Banjalučanke.

Krajem dana prestanak padavina

Oblačno vreme sa snegom danas će preovladavati u Republici Srpskoj i FBiH. Na jugu će padati kiša, a krajem dana očekuje se prestanak padavina.

Tokom jutra preovladavalo je oblačno sa snegom na zapadu i severu, uz formiranje snežnog pokrivača, dok u ostalim krajevima sneg pada samo ponegde, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Prepodne padavine su počele u centralnom pojasu i na istoku, tako da će i u tim predelima doći do formiranja snežnog pokrivača, dok će na jugu padati kiša.

Poslepodne na severu će biti pretežno vedro uz pad temperature, u centralnom pojasu promenljivo oblačno, na istoku i jugoistoku sa slabim snegom, a na jugu slabija kiša. Do večeri se prestanak padavina očekuje u svim predelima.

PIŠE: NATAŠA PUŠIĆ, BLIC

Tagovi: