STIŽE SIBIRSKA ZIMA: Božić najhladniji dan u godini, temperatura -10

Kiša, snijeg, led i veliki minus - u najkraćem je ono što nas očekuje u narednih nekoliko dana. BiH i region će okovati Sibirska zima, a kao najhladniji dan, sa temperaturom i do minus 10 stepeni biće najradosniji hrišćanski praznik - Božić.

To je zapravo i najhladniji dan, gdje će jutarnja biti i do minus 10, a tokom dana od minus 7 do minus 5 stepeni Celzijusa.

U većem djelu Bosne i Hercegovine jutros je bio mraz, ponegdje magla po kotlinama i uz riječne tokove, tokom dana se očekuje sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Tokom dana očekuje se umjeren porast oblačnosti u Hercegovini i na zapadu Bosne. U večernjim satima i tokom noći, očekuje se porast oblačnosti u cijeloj zemlji i padavine. Vjetar će biti slab do umjeren južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura kretaće se od tri do devet, na jugu od sedam do 11 stupeni Celzijusovih.

Narednih dana očekuje se oblačno vrijeme popraćeno padavinama. U utorak u jutarnjim satima padavine se očekuju u Posavini i u Krajini, a tokom dana i u ostatku zemlje. U Bosni najprije sa kišom, koja će postepeno prelaziti u susnježicu i snijeg. Na planinama će padati snijeg, a u Hercegovini kiša. Do kraja dana, padavine će postupno oslabiti. Visina novog snijega u toku 24 sata iznosit će oko 10 centimetara, na planinama i do 15 centimetara. Jutarnje temperatura kretaće se od minus jedan do pet, na jugu od tri do sedam, a najviša dnevna od dva do sedam, na jugu od pet do 10 stepeni.

I u srijedu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana novo naoblačenje sa padavinama. U cetralnim i istočnim područjima mjestimično i sa slabim snijegom, a na jugu sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od minus osam do minus dva, na jugu od jedan do pet, a najviša dnevna od minus jedan do pet, na jugu od sedam do 10 stepeni.

Slično vrijeme očekuje se i u četvrtak sa slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. Nešto manje oblačnosti i bez padavina očekuje se u Hercegovini i na sjeveru zemlje.

Tagovi: