CENTRALNA TRIBINA UJEDINJENE SRPSKE: Banjaluka - srce RS (FOTO)

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić poručio je večeras da je grad Banjaluka srce Republike Srpske koji treba da bude prijestonica svih Srba van matice Srbije.

"Projekat Ujedinjene Srpske je da napravimo Banjaluku, kao drugi Beograd, kao najveći srpski nacionalni, kulturni i ekonomski centar van Srbije", istakao je Stevandić na centralnoj tribini Ujedinjene Srpske na banjalučkom Trgu Krajine. 

On je podsjetio da je 14. maja Banjaluka bila razjedinjena kada su održana dva suprotstavljena politička mitinga, navodeći da je to bilo tragično i opasno. 

"Ujedinjena Srpska je i tada rekla: `Ne podjelama, ne brat na brata`. Republika Srpska se ne čuva podjelama, mržnjom i služenjem tuđinu", istakao je Stevandić. 

On je zaključio da se Republika Srpska čuva jedinstvom, sabornošću i biranjem najboljih i najobrazovanijih ljudi koji mogu da spasu Srpsku od podjela, da je povedu u budućnost", rekao je Stevandić. 

Kandidat Ujedinjene Srpske za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Natalija Trivić rekla je da je veliko interesovanje građana potvrdilo da Ujedinjena Srpska ima program, kvalitet i nove i obrazovane ljude koji žele ovaj grad da povuku u radnu atmosferu stvaranja nove vrijednosti i novih projekata. 

Kandidat Ujedinjene Srpske za odbornika u skupštini Grada Banjaluke Marinko Dragišić poručio je biračima u Banjaluci da obavezno izađu na lokalne izbore 2.oktobra. 

"Građani treba da shvate da je njihov glas veoma važan i da taj glas može biti presudan i da tim glasom mogu i imaju pravo na demokratski način da izaberu svoje predstavnike u skupštini grada Banjaluke", istakao je Dragišić.

Večeras je banjalučki Trg krajine ispunjen simpatizerima i pristalicama Ujedinjene Srpske. Goste zabavlja bend Neverne bebe. Na trgu se okupilo više hiljada ljudi. 

 

Tagovi: