Stanivuković povukao odluke o produženju dodjele poslovnih prostora

Sa dnevnog reda današnjeg zasjedanja Skupštine grada gradonačelnik Draško Stanivuković je povukao tri tačke koje se odnose na produženje zakupa poslovnih prostora pod posebnim uslovima republičkim institucijama.

U pitanju su bile odluke o produženju dodjele poslovnih prostora Republičkom zavodu za statistiku, Komisiji za žalbe RS i Vodama Srpske, prenosi portal Srpskainfo.

Ova odluka je uslijedila nakon diskusije odbornika PDP-a Dragana Milanovića i Ivana Begića koji su rekli da bi Grad trebao promjeniti politiku kojom dodjeljuje ove prostore pod posebnim uslovima.

Kazali su da nisu u pitanju humanitarna ili druga udruženja već republičke institucije koje imaju budžete te da oni mogu plaćati zakup po komercijalnim cijenama.

Stanivuković je rekao da treba razmisliti kome treba takva pomoć, a kome ne.

– Povući ćemo ove odluke, razmislićemo i konsultivaćemo se sa nadležnim odjeljenjem za lokalni ekonomski razvoj te odbornicima – kazao je Stanivuković.

Odbornik Ujedinjene Srpske Neven Stanić je na današnjem zasjedanju Skupštine grada pitao gradonačelnika Stanivukovića kada će Banjaluka dobiti gradsku bolnicu, koje je bilo jedno od izbornih obećanja gradonačelnika.

To je izazvalo diskusiju na relaciji Stanić, Stanivuković a umješali su se i odbornici Ivan Begić i SNSD-ov Srđan Amidžić .

Stanić je rekao da će uputiti i pismeno pitanja te da za 15 dana očekuje odgovor.

– Kada će biti izgrađena gradska bolnica pošto je to gradonačelnik obećao i posto je sve to zvučalo kao da je sve spremno. Vi ste najavili da je projekat spreman i interesuje me kako ide obezbjeđenje sredstava- kazao je Stanić.

Umjesto gradonačelnika prvo je na to pitanje Stanića odgovorio Begić koji je rekao da je to projekat PDP-a,  a ne gradonačelnika.

– Trebate se nama obratiti pa da vidimo da li ćemo vas primiti - rekao je Begić.

Na to Stanić je poručio Begiću da još nije čuo da jedna partija pravi bolnicu i pitao otkud im novac za to.

Nakon toga se za riječ javio Stanivuković koji je rekao da je o bolnici govorio kao o nasušnoj potrebi i da će biti definisana lokacija novim Urbanističkim planom.

– Za gradnju bolnice potrebna podrška Vlade RS i velika je razlika između idejnog rješenja i projektne dokumentacije za koji treba oko pola miliona KM i vremena – kazao je Stanivuković koji je poručio Staniću da od prepucavanja neće nema koristi.

Na to je Amidžić koji je konstovao da nikada nije čuo duži odgovor za nešto što neće biti realizovano.