Složne ruke Bojanićima sazidale novi dom

Kuća porodice Bojanić iz Bistrice, koja je krajem februara izgorjela do temelja u stravičnoj vatrenoj stihiji, trebalo bi da za nekoliko mjeseci bude spremna za useljenje, i to zahvaljujući slozi brojnih komšija, sugrađana i humanista.

Vrijedne ruke Bojanića i njihovih komšija počele su prvu fazu radova na stolarskoj radionici koja je ovu porodicu hranila, a koju je takođe progutala vatra.

Prema riječima domaćina Ranka Bojanića, radovi na kući su u završnoj fazi zahvaljujući solidarnosti građana i komšija koji su pomogli da bude sakupljen novac za obnovu kuće.

- Trenutno je prioritet da uradimo podnu glazuru u kući, nakon koje ćemo postavljati pločice i parket. Potrebno je oko mjesec dana da se glazura osuši kako bismo krenuli sa daljim radovima postavljanja parketa i pločica - rekao je Bojanić za “Glas Srpske”.

Kako je istakao, neophodno je oko dva mjeseca da budu obavljeni svi podni radovi koji slijede nakon postavljanja glazure. Dodao je da radovi na radionici uveliko teku.

- Do sada smo renovirali grede i stubove na radionici. Primarno je da se krene sa uvođenjem struje i ugradnjom stolarije. Na prozore smo stavili najlon koji služi kao prva pomoć dok ne nabavimo nova stakla - precizirao je Bojanić.

Dodao je da je izgradnja nove kuće pri kraju zahvaljujući mnogobrojnim humanim ljudima koji se svakodnevno javljaju.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Bistrica Željko Kovačević kazao je da je odziv sugrađana da pomognu u ovoj humanoj misiji veoma dobar.

- Do sada smo uspjeli krov radionice prekriti limom, a novac je donirao i generalni direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić. Cilj nam je da što prije nabavimo neophodne mašine kako bi ova porodica mogla zarađivati sebi za život - rekao je Kovačević.

Naglasio je da su radovi na stolariji i unutrašnji radovi na kući završeni, te da se nakon toga može očekivati i skoro useljenje.

Žiro račun

Građani koji žele da pomognu porodici Bojanić da što prije useli u kuću mogu uplatiti pomoć na žiro račun u NLB banci na ime Ljiljana (Čedomir) Bojanić 5620998164067865, lično kontaktirati sa porodicom ili se javiti putem društvenih mreža.