Od skupštine Grada “Ekvator” dobio Bulevar od 220 metara

Skupštinska većina u Banjaluci odlučila je da ulicu dugu svega 220 metara u naselju Novi Borik, koje gradi biznismen Đorđo Đoko Davidović, pompezno nazove Bulevarom i uz to ga nazove po Davidovićevom stambenom kvartu.

Na posljednjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka donesene su odluke o novim nazivima ulica u nekoliko naselja, među kojima se i našlo i naselje Novi Borik za koje su odbornici izglasali da dobije istoimeni Bulevar.

Tu ne bi bilo ništa čudno da je ulica u okviru tog stambeno-poslovnog kompleksa poveznica sa drugim naseljima, a ne dio puta – prilaza zgradama, dugačak svega 220 metara puta.

Naselje Novi Borik uz Vrbas gradi već deceniju i više firma „Ekvator“ u vlasništvu Davidovića, a stanovnici tog naselja tvrde da pojedine zgrade još nemaju upotrebne dozvole i da se susreću sa stalnim problemima zbog toga.

Bulevar Živojina Mišića, foto Dragana Eremija

Inače, bulevari su u gradovima pretežno glavne, široke ulice, obogaćene drvećem i u Banjaluci ih ima nekoliko. Neke od njih su nedaleko od Novog Borika, kao što su Bulevar Živojina Mišića, Bulevar Stepe Stepanovića, Bulevar Petra Bojovića.

D. Eremija