Mještani Gornjih Priječana dobiće vodovodnu mrežu

U okviru investiocionog ciklusa „Voda 2“ mještani dijela naselja Gornji Priječani u Ulici Mome Kapora, koji do sada nisu imali riješeno pitanje vode,  dobiće vodovodnu mrežu.

Izgradnjom planiranih cjevovoda obezbijediće se uredno vodosnabdijevanje za oko 80 domaćinstava.

Gradonačelnik Draško Stanivuković obišao je radove u ovom dijelu grada, kazavši da je projektom predviđena izgradnja vodovodne mreže ukupne oko 2,3 kilometra, kao i da je odlučeno da se u ovoj fazi radova izgradnja produži za dodatnih 1,2 kilometara, dok je jedan dio u ovom naselju planiran kroz projekat „Voda 3“.

-Ovaj projekat mnogo znači mještanima ovog dijela Banje Luke. Postojeći projekat izgradnje vodovoda na ovom dijelu produžićemo za još 1.200 metara, jer ostajemo doslijedni ideji da se ništa ne radi na pola, jer svaka kuća je za nas jednako važna i svaka treba da dobije vodu, kanalizaciju i put. Raduje me činjenica da nakon svakog našeg dolaska, uradimo i više od planiranog, a to je suština promjena koje zagovaramo-poručio je gradonačelnik.

Vrijednost ugovorenih radova je 305.269,70 KM i predviđeno je da se radovi završe u roku od 60 dana.

Radove će izvoditi preduzeće „HIDROKOP“ d.o.o. Banja Luka u okviru projektnog ciklusa „Voda 2“ koji se finansira iz kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

U okviru investiocionog ciklusa „Voda 1“ završeni su radovi na izgradnji sistema vodosnabdijevanja 3. i 4. visinske zone u naselju Česma i Krčmarice gdje je utrošeno oko 2,8 miliona KM, čime je obezbijeđeno napajanje vodom za više od 400 domaćinstava.