Detalji eksplozije na Laušu: Motivi nepoznati, mještane uznemirio jak bljesak i detonacija

Mještane dijela banjalučkog naselja Lauš, gdje je jutros ispred porodične kuće u Sanskoj ulici oko pet časova aktivirana eksplozivna naprava, uznemirio je ovaj događaj, a niko nema pouzdane informacije o tome šta bi mogao biti motiv ovog slučaja.

Kuća je u vlasništvu braće Moconja, od kojih je jedan penzionisani policajac, a koji ne žive na ovoj lokaciji. Usljed detonacije je došlo do oštećenja na garažnim vratima kao i na automobilu „VW FOX“.

„Probudio nas je jak svjetlosni bljesak i detonacija. Bilo je strašno. Bio sam u ratu i znam šta su eksplozivne naprave, a učinilo mi se da je ovo jače od obične ručne bombe. Sve se zatreslo“, ispričao je jedan mještanin Lauša.

Kazali su i da poznaju komšije u čijem vlasništvu je kuća ispred koje je bačena eksplozivna naprava, te da oni uglavnom borave na selu, a u kući bude kćerka jednog od njih.

"Nikada ni sa kim nisu imali problema niti bilo kakvih spornih situacija. Svima je palo na um da je u pitanju neka greška, jer je nepojmljivo da bi njima neko mogao baciti eksplozivnu napravu. Komšije su jako uzenmirene", ispričao je sagovornik portala Mondo.ba koji nije želio da otkriva identitet.

Kako nezvanično saznaje ovaj portal iz istrage, neki očevici su čak naveli da su neposredno nakon eksplozije navodno vidjeli mušku osobu koja se trčeći udaljava sa ovog mjesta.

(MONDO)

Tagovi: