"Borac" i “Leotar" na jezeru promovišu vaterpolo Republike Srpske

Po prvi put u Gacku, a najvjerovatnije i u svijetu, vaterpolo će se u ovom formatu igrati na jednom jezeru.

Naime, čast i zadovoljstvo, ove nedjelje, 25. jula, na jezeru Vrba (Desivoje) na radost svih Gačana ali i onih iz okolnim mjesta koji će se sigurno uputiti ka ovoj turističkoj atrakciji, upotpuniće članovi Vaterpolo kluba Borac iz Banjaluke ali i Plivačkog vaterpolo kluba "Leotar" iz Trebinja.

Pravi praznik sporta, koji decenijama u nazad, uz Mađarsku, svoje najveće uspjehe postiže u zemljama regiona i istočnoj Hercegovini naišao je na veliku zainteresovanost pa sa pravom svi jedva čekaju momke u "kapicama" da zaigraju ovu igru, sa početkom u 15 časova.

Biće montiran originalan teren, sa svim rekvizitima, tako da će ugođaj biti upotpunjen.

Iz KSC- a Gacko za Padrino radio, kazali su da je sve spremno i da sa nestrpljenjem čekaju ovaj događaj, koji je sam po sebi inovacija u ovom hercegovačkom gradiću, a održava se u okviru Kulturno sportskog ljeta, manifestacije moja traje dva mjeseca.

"Seniorske ekipe ova dva tima odigraće svoj meč na jezeru Vrba (Desivoje), a pored njih biće učešće mlađih selekcija obje ekipe. Mi već duže vrijeme sarađujemo, kroz školu plivanja sa PVK "Leotar" i jednostavno u razgovoru sa njima rodila se ideja promocije vaterpola kod nas u okviru Kulturno sportskog ljeta. Oni su dolazili na promociju jedrenja prije dvije godine sa JK " Kragujevac", kazao je Milan Gutović, koordinator za sport u JU KSC Gacko.

Dodaje da su ljepote jezera Vrba privukle veliku pažnju i tako se jednostavno rodila ideja.

“Nakon toga stupili smo u kontakt sa VK "Borac", oni su to rado prihvatili, pa ovo sa pravom možemo nazvati praznikom vaterpola kod nas", rekao je Gutović.

Pokrovitelj manifestacije ja Opština Gacko, a pored meča ekipa izvodiće se peterci, uz trku sa loptom i leteći vaterpolo.

Ova manifestacija sa zabavnim sadržajem kreće već od 12 časova. Uz DJ-a koji će biti na jezeru cijeli dan, biće bogat zabavni ali i ugostiteljski sadržaj, kako bi bila upotpunjena i zaokružena ova sportska priredba.

Miloš Vasiljević