Đoković najbolji sportista svijeta

Laureus za najboljeg sportistu u 2018. godini osvojio je Novak Đoković,  dok je nagrada u ženskoj konkurenciji pripala američkoj gimnastičarki Simon Bajls.

Đokoviću je ovo četvrti put da osvoji pomenutu nagradu, koju su mu predali princ Albert od Monaka i  proslavljena teniserka Monika Seleš.

Proslavljeni fudbalski trener Arsen Venger dobio je nagradu za životno dostignuće. On je vodio londonski Arsenal do najvećih uspjeha i učestvovao je u sjajnim rezultatima ovog kluba. Osvojio je tri Premijer lige i sedam FA kupova. Nagradu su mu uručili bivši igrač Sesk Fabregas i Alesandro Del Pjero.

Ksija Boju je ostvario sportski poduhvat godine. Kinezu su amputirane obje noge, ali se on nije predavao i ispunio je svoj san, popeo se na Mont Everest, pa je zasluženo dobio priznanje kao ovaj izuzetan poduhvat.

Slovakinja Henrieta Farkašova je najbolja sportistkinja sa invaliditetom. Nagrada za najveće dostignuće godine otišlo je u ruke maratonca Eliuda Kipčogea koji je oborio svjetski rekord.

Žiri je za otkriće godine proglasio mladu teniserku iz Japana Naomi Osaka koja je osvojila US open, dok je nagradu “Duh sporta” dobila skijašica Lindzi Von.

Povratnik godine je Tajger Vuds, koji se nakon brojnih problema vratio na golf terene. Za najbolju reprezentaciju na svijetu izabrana je fudbalska selekcija Francuske a nagradu je primio Didie Dešamp, piše Srpskainfo.