Još samo korak do otvaranja novog terminala

Novoizgrađeni carinski terminal Gradiška na useljenje će čekati još bar nekoliko mjeseci, a iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH kažu da su trenutno u procesu pribavljanja upotrebne dozvole te da očekuju da bi je mogli dobiti u aprilu ili maju.

- Tada će se steći uslovi da počnemo planirati preseljenje naše carinske ispostave, koja se trenutno nalazi u centru grada, na lokaciju novog carinskog terminala - , rekao je za "Nezavisne" Ratko Kovačević, načelnik Odjeljenja za komunikacije UIO.

Po njegovim riječima, čim se sve završi, Uprava planira preseliti carinsku ispostavu i na takav način olakšati funkcionisanje dijela grada u kojem se sad nalazi carinska ispostava i gdje su konstantno blokade ulica zbog velikog broja kamiona koji ne mogu da stanu u postojeći terminal, već se parkiraju u okolnim ulicama.

- Preseljenjem na novu lokaciju svi kamioni će se od dolaska u carinski terminal do završetka postupka carinjenja nalaziti na novoj lokaciji izvan grada - , rekao je Kovačević.

U ovom trenutku na novom carinskom terminalu ne radi niko, a tek dobijanjem upotrebne dozvole i preseljenjem carinske ispostave, nova lokacija će biti u funkciji. Naravno, potpuna funkcija i novog graničnog prelaza u Gradišci biće moguća tek nakon izgradnje novog mosta na rijeci Savi.

Zoran Adžić, načelnik Gradiške, kaže da će novosagrađeni carinski terminal imati puni smisao tek kada bude napravljen most.

- Prije toga, otvaranje carinskog terminala samo će otežati i zakomplikovati situaciju u Gradišci, ukoliko se oko Gradiške ne izgradi zaobilaznica. I sada je situacija katastrofalna zbog gužvi, čemu ste svjedoci kada putujete kroz Gradišku- , rekao je Adžić za "Nezavisne".

Novoizgrađeni moderni carinski terminal u Gradišci, podsjetimo, građen je po evropskim normama. U Kompaniji ITC Zenica ranije su rekli da je izgradnja objekta trajala 19 mjeseci, da je bilo angažovano 50 radnika, gdje spadaju građevinci visokogradnje i niskogradnje, metalci, zanatlije, mašinci, električari i vodoinstalateri.

 - Granični prelaz sadrži centralni objekat, carinsku kontrolu, objekte za kontrolu putnika i vozila, fitosanitarnu kontrolu, tehnički pregled vozila, veterinarsku inspekciju, kontrolne kabine, restoran, špediterske blokove, sanitarne objekte, saobraćajnu infrastrukturu, uključujući vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju  -, rekli su ranije iz ITC-a.

Oni su istakli da granični prelaz Gradiška ima šest ulaznih i izlaznih traka, 70 parking mjesta za teretna vozila na ulazu u BiH i 30 parking mjesta za teretna vozila na izlazu iz BiH.

 - Postoji devet objekata koji su opremljeni savremenom opremom, 15 kontrolnih kabina te tri nadstrešnice - , kažu iz ove kompanije.