Egipćanin naučio srpski za tri mjeseca kako bi radio sa “veselim i zabavnim Srbima”

Medhat Nathan, koga iz milošte zovu Meti, je nasmijan, ljubazan, pristojan, i u svakom trenutku spreman da izađe u susret kome i za šta god treba.

To mogu da osjete svi oni koji budu imali sreću da im baš on bude turistički vodič ukoliko se odluče za odmor u egipatskom ljetovalištu Hurgada. I ne samo to, jer će imati priliku i da se ispričaju na svom jeziku, sa čovjekom koji ga je naučio za samo tri mjeseca, piše Blic.

– Izgubio sam posao u Kairu i riješio da se oprobam kao turistički vodič ovdje u Hurgadi. Počeo sam da učim jezik, i savladao sam ga za oko tri mjeseca. Nisam baš zadovoljan, moralo bi bolje, ali svaki dan učim – ispričao je Meti za “Blic”.

Kako je kazao, veliku pomoć je imao od svoh prijatelja čija je supruga porijeklom iz Crne Gore. Međutim, velika pomoć su mu i srpski turisti koji ljetuju u ovom mjestu.

– Težak vam je jezik. Nije bilo lako, odnosno baš je na početku bilo teško, ali sam savladao. Tu nije kraj, učim i dalje svaki dan, i sam i uz goste iz Srbije, koji mi mnogo pomažu – priča on.

“Blic” je bio svjedok da sve što mu nije jasno, ili što želi da zapamti, bilježi u notesu na svom telefonu, poslije čega istražuje dalje, ili pita ako mu treba pojašnjenje.

Na pitanje kakvi su srpski turisti, odgovara da ih voli, da su veseli, zabavni, i da vole da se druže. Nada se, kaže, da će ih biti još više nego prethodne godine.

A da mu je Srbija prirasla srcu svjedoči i njegov telefon, gdje je umjesto profilne fotografije na Viber-u postavio onu na kojoj piše “Ja volim Srbiju”.

– Plan mi je da u aprilu posjetim Beograd – kaže Meti, i navodi da bi volio da pročita neku knjigu, naravno na srpskom jeziku.