Održavanje javne higijene u gradu: Za nove kontejnere i kante za smeće 60.000 KM

Grad će u ovoj godini za nabavku  novih kontejnera i kanti za odlaganje otpada izdvojiti 60.000 KM.

– Povećanjem broja kontejnera i korpi za otpatke poboljšaćemo  odlaganje sneća, a samim tim i poboljšati javnu higijenu – kazali su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Pored kupovine novih rekli su da će postojeći kontejneri za odlaganje otpada od 3,2 i 2,4 kubna metra, koji su oštećeni biće popravljeni.

–  Za izbor izvođača tih radova, ovih dana raspisana je javna nabavka, procijenjene vrijednosti oko 20.000 KM.- rekli su u ovom Odjeljenju.

Kako su naglasili, prošle godine je nabavljeno 230 novih kontejnera za odlaganje smeća, u okviru projekta Grada, „Čistoće AD“ i Fonda za zaštitu životne sredine, vrijednog više od 200.000 KM.

– Ovom, inače, najvećom nabavkom kontejnera u posljednje četiri godine – omogućeno je da se zamijene stari i dotrajali kontejneri, ali i postave na novim lokacijama na području grada.- kazali su u Odjeljanju.

Takođe, prošle godine nabavljeno je i  60 PVC kanti za otpatke od 120 litara, koje su raspoređene u ulicama Nikole Bokana i Maksima Gorkog u kojim je zbog širine ulice otežan dolazak vozila za odvoz smeća koji se odlaže u kontejnere.