Maloljetnici pokušali ugušiti djevojku pa joj se javili na Facebooku

A. Č. i T. Č. danima pratili, a potom u blizini kuće i napali Eminu P. (27) dok se vraćala sa posla.

Prava drama odvijala se preksinoć u mjestu Babići - Orahovica kod Zenice nakon što su dvojica maloljetnika A. Č. i T. Č., obojica iz Zenice, napali Zeničanku Eminu P. (27) i pokušali je ugušiti. 

Dozivala ukućane

Prema zvaničnim informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, incident se desio u 20.50 sati, a radi se o krivičnom djelu nasilničko ponašanje.

Kako naš list saznaje, napad se desio nedaleko od kuće u kojoj živi Emina, a koja se u kritično vrijeme vraćala kući sa posla. Mladići su je prvo oborili u snijeg, a potom su joj stavili ruke na usta i pokušali je ugušiti. No, nesretna Zeničanka borila se za svoj život, vrištala i dozivala ukućane, koji su je, srećom, čuli.

 

Shvativši da prema njima trči otac djevojke koju su napali, mladići su se dali u bijeg. No, otac je uspio stići jednog od napadača, koji je poslije u policiji rekao ko je drugi napadač.

Da su mladići ispitani u policiji, potvrdila nam je Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, ističući da kod djevojke nisu konstatirane povrede.

- Radi se o mladićima koji će uskoro biti punoljetni. Oni su ispitani u policiji, poduzete su sve mjere koje su u našoj nadležnosti – kaže Alić.

Napravili sačekušu

Kako naš list saznaje, mladići su napravili klasičnu sačekušu 27-godišnjakinji. Inspektorima su tokom ispitivanja priznali da su Eminu pratili izvjesno vrijeme.

Zeničanka je nakon napada prevezena u Hitnu pomoć, gdje su joj konstatirane lakše povrede, nakon čega je otpuštena na kućno liječenje.

Sanajemo, također, da su dvojica maloljetnih nasilnika, nakon što su izašli iz policijskih prostorija, nesretnoj djevojci putema Facebooka uputili zahtjev za prijateljstvo.

Motiv nepoznat 

U porodici još ne znaju šta bi mogao biti motiv zbog kojeg su mladići odlučili napasti djevojku, a brojni mještani Babića ostali su u šoku kad su čuli za ovaj nesvakidašnji incident.

- Za mene zakon ništa ne predstavlja. To su za mene bolesni ljudi. Nažalost, pušteni su iz policije, jer su maloljetni, znate kakav je zakon kod nas. No, da sam ih ja uhvatio kao što je njen otac, meni ne bi izašli iz ruku - kaže nam Sedin, rođak napadnute Emine.