Nišikori predao, Đoković u polufinalu Australijan opena

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena, nakon što mu je Japanac Kei Nišikori predao meč.

Nišikori je Đokoviću meč predao pri rezultato 1:0 u setovima i 4:1 u drugom setu za srpskog tenisera, a zbog problema sa butnim mišićima, a kao rezultat petočasovnog nastupa u osmini finala turnira.

Đoković je odlično otvorio meč i bez izgubljenog poena na svom servisu došao prednosti u prvom setu, a odmah nakon toga tu prednost duplira brejkom nakon velike borbe na sevisu Japanca. Brejk je potvrdio prepustivši Japancu samo jedan poen i tako došao do 3:0 u prvom setu.

U četvrtom gemu Japanac smanjuje na 3:1, ali uz dosta poteškoća jer je Đoković ponovo izvršio pritisak na njega. Ipak, Nole nije uspio da dođe do novog brejka. U narednom gemu Nišikori je zadao malo problema Novaku, ali Srbin je ipak bio siguran na svom servisu, da bi potom najbolji teniser svijeta ponovo napravio brejk i došao u priliku da servira za set.

To je i uradio i to na spektakularan način bez izgubljenog poena.Kei Nišikori je sigurno otvorio drugi set i odbranio svoj servis za prednost. Međutim, Srbin nastavlja gdje je stao u prvom setu i ponovo bez izgubljenog poena osvaja gem i dolazi do izjednačenja. Već u narednom gemu Novak oduzima servis protivniku ne prepustivši mu ni jedan poen.

Đoković je potpuno razbio igru Nišikorija i ponovo mu nije dao ni jedan poen na svom servisu, te tako potvrdio brejk. Tu se nije zaustavio i odmah pravi drugi brejk u drugom setu. Nakon ovog brejka Japanac je predao meč.

Bio je ovo 18 međusobni duel Đokovića i Nišikorija, a Srbin ubjedljivo sa 16:2. Ovom pobjedom Đoković je došao do 15 uzastopne pobjede na Nišikorijem.

Prvi reket svijeta će u borbi za finale snage odmjeriti sa Lukom Pujem koji je sa 3:1 savladao Miloša Raonića.