Gazda za primjer: Iz zahvalnosti, vrijednom čobaninu sagradio prvoklasni apartman (VIDEO)

Drago Vuković iz Potkraja kod Turbeta (Travnik) koga prijatelji od milja zovu još i Božijak napravio je neobičan potez.

Za svoga pastira Dževada Đulana izgradio je lijepu kuću tako da Dževad više neće noćivati u prikolici nego u pravom apartmanu sa kupatilom, grijanjem, dnevnim boravkom, frižiderom, veš mašinom i drugim kućnim aparatima.

Organizovano je i svečano otvaranje objekta, a na zabavi koja je okupila ne samo stočare nego i Dragine poslovne prijatelje bilo je veselo.

– Ovo je moj najsrećniji dan u životu. Dobio sam na korištenje pravu vilu opremljenu sa svim potrebnim uređajima. Mogu se kao čovjek okupati nakon što namirim stoku u štali. Prezadovoljan sam i zahvalan svome direktoru Draganu koji me obezbjedio kao svoga radnika – vidno uzbuđen izjavio je danas Dževad Đulan iz Zenice.

Poznati preduzetnik Drago Vuković o ovom neobičnom potezu za naše prilike kaže:

– Iako sam u početku posao sa ovcama shvatio kao hobi, danas je to preraslo u biznis od kojega se može dobro živjeti. Kada sam vidio da Dževad odlično obavlja posao odlučio sam da za njega izgradim savremenu kuću sa svim uređajima. On brine o 350 ovaca vrlo dobro i zašto ne bi imao uslove dostojne čovjeka. Farma je među najsavremenijim u regionu tako da danas ovčar i nije teško biti iako mnogi bježe od ovoga zanimanja – izjavio je za portal Flash.ba Drago Vukuvić.

Hoće li primjer Drage slijediti i drugi vlasnici velikih stada ovaca teško je za sada reći. On je ljestvicu podigao visoko. Ko će je preskočiti?