Besplatne radionice za djecu i mlade u čak pet naselja

Omladinski centar “Zdravo da ste” od sljedeće sedmice kreće sa besplatnim, kreativnim, rekreativnim i edukativnim radionicama za djecu i mlade, u čak pet naselja.

Prve aktivnosti će se realizovati prema sljedećem rasporedu:

15. januar- mjesna zajednica Centar 1 (Sime Šolaje 7),
16. januar- mjesna zajednica Obilićevo (Cara Lazara 52)
17. januar- mjesna zajednica Starčevica (V.Đ.Kecmanovića 1)
18. januar- mjesna zajednica Borik (Bulevar vojvode Živojina Mišića 25)
21. januar- mjesna zajednica Bulevar (Simeuna Đaka 15).

Sve radionice počinju u 18.30 časova, kažu organizatori, besplatne su i namijenjene uzrastu 10-18 godina, a odvijaće se do aprila. Svaki ponedjeljak u mjesecu rezervisan je tako za druženje u naselju Bulevar, utorak za Centar 1, srijeda za radionice u Obilićevu, četvrtak za Starčevicu i petak za mlade u Boriku.

– Aktivnosti su dio projekta “Mjesne zajednice prijatelji djece- Klubovi za djecu i mlade” koji realizujemo u partnerstvu sa Gradom Banja Luka u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija – preciziraju u “Zdravo da ste”.

Cilj projekta je, kažu, unaprijediti kapacitete i uslove zajednice da adekvatno odgovori na probleme i potrebe djece i mladih putem kreiranje sadržaja za kvalitetno provođenje slobodnog vremena i razvoja pozitivnih životnih vještina.

Tagovi: