U Obrenovcu otvorena izložba banjalučkog fotografa (FOTO)

Obrenovčani od sinoć imaju priliku da pogledaju izložbu fotografija banjalučkog snimatelja i fotografa Nebojše Kostreševića, koju čini oko 30 djela, nastalih kao spoj njegovog zanimanja i ljubavi.

- Fotografija kao način izražavanja mi je draga jer to sam ja. Kao snimatelj, zavisim od novinara, režisera i kako će to izaći iz montaže. To je timska igra, a iza fotografije stojim samo ja. To je moj trenutak, momenat koji mi se sviđa, za koji smatram da je vrijedan da se prenese na platno ili da se izradi kao fotografija – izjavio je Kostrešević za televiziju „Mag“.

Zipa Photo Agency, Borislav Zdrinja

Zipa Photo Agency, Borislav Zdrinja

Ova izložba je posebna po tome što su fotografije izrađene na platu, a potom uramljene. Stiče se utisak da se radi o umjetničkoj slici, a ne fotografiji i nema refleksije svjetla sa njene površine. Kostreševića najviše privlače motivi prirode, jer, kako kaže, oni ne mogu da se isceniraju i zato su najljepši.

Fotografije su izložene u Sportsko – kulturnom centru u Obrenovcu, a pomoćnik direktora ovog centra, Vukašin Ljuština, na otvaranju je izjavio da se trude da njihov program bude kvalitetan, te su tako svoja vrata otvorili i za Kostreševićeva.

Zipa Photo Agency, Borislav Zdrinja

- Može se primijetiti da su njegovi radovi, da tako kažemo, snimateljski jer se time bavi već 20 godina i da malo vuče na tu stranu, ali to daje posebnu draž fotografijama koje se nalaze na zidovima našeg Doma kulture – rekao je Ljuština.

Fotografije će u Obrenovcu biti izložene do 16. decembra, a do sada su mogli da ih pogledaju posjetioci u Banjaluci, Derventi, Doboju, Modriči i Brčkom.