Turistička ponude Banjaluke na Sajmu turizma u Kini

Predstavnici Grada Banjaluka i Turističke organizacije Banjaluka učestvuju na Međunarodnom sajmu turizma u kineskom gradu Tjenđin.

Načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić kazala je da je ovo jedinstvena prilika da se Banjaluka pojavi na turističkoj mapi istoka, a posebno nakon što je Grad Banjaluka odnedavno potpisnik memoranduma o saradnji sa kineskim gradom Tjenđin.

Učešće na sajmu je prilika da se Banjaluka predstavi sa turističkom ponudom adrenalina, manifestacija, te kulturno-istorijskog naslijeđa.

-Pozicioniranja Banjaluke i njene regije kao turističke destinacije na kineskom tržištu omogućeno je razvojem novih avio linija sa Aerodroma Banjaluka, ali i uspostavljanjem privredne i kulturne saradnje Republike Srpske i Kine – naglasila je Trivićeva.

Program turističke ponude Banjaluke predstavljen je i zamjenici gradonačelnika Tjenđina Cao Xiao Hong, koja je svečano i otvorila sajam. Predstavljanje Banjaluke na Sajmu turizma u Tjenđinu omogućeno je kroz podršku Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjaluci.

T.B.