Povećanje plata tamo gdje postoji mogućnost

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da Vlada Srpske uvijek razgovara sa socijalnim partnerima i sindikatom i da će se ići na povećanje plata tamo gdje postoji mogućnost.

- Kada se dođe do zajedničkih rješenja, onda će sve biti konkretizovano. Svi žele da vide povećanje plata, što je i bilo u prethodnom periodu, a odnosilo se na pripadnike MUP-a, javni i privatni sektor - rekla je novinarima Cvijanovićeva, komentarišući peticiju Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske koju su predali Vladi Srpske.

Ona je istakla da će se o svemu razgovarati sa socijalnim partnerima i sindikatom.

Govoreći o povećanju najniže plate u Srpskoj na 500 KM, Cvijanovićeva je navela da je i ove godine u razgovorima sa socijalnim partnerima rečeno da postoji neka vrsta dogovora.

- Naš cilj u narednoj godini jeste da najniža plata bude povećana na 500 KM, ali i da prosječna plata bude 1.000 KM. Ne vidim problem ako je to već od Vlade došlo kao viđenje u kom se pravcu moramo kretati u veoma kratkom roku - dodala je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je bilo mnogo koraka koje je Vlada preduzela, a koji nisu bili prepoznati u nacrtu ili konačnoj formi budžeta.

Predstavnici Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske predali su danas Vladi Srpske peticiju kojom traže povećanje plate policijskim službenicima po osnovu prirode posla i otežanih uslova rada i utvrđivanje drugačije osnovice za obračun penzija penzionisanim službenicima.

Tagovi: