Otvoren sajam privrede u Brčkom

U Brčkom je danas otvoren 17. Međunarodni sajam privrede, na kojem je na 1.500 metara kvadratnih svoje proizvode i štandove postavilo oko 150 izlagača iz BiH i zemalja regiona.

Predsjednik Privredne komore Brčko distrikta Jelenko Ilić rekao je da je zadovoljan organizacijom sajma, koji je već prvog dana veoma posjećen.

– Imamo oko 150 izlagača iz raznih sektora privrede, sitnog zanatstva, trgovaca, jer je i cilj da se okupi što više privrednika iz regiona, ali prvenstveno što više privrednika iz BiH – rekao je Ilić.

On je dodao da će u okviru Sajma biti organizovane i stručne konferencije na kojima će učestvovati privrednici, a tema današnje biće problem iseljavanja stanovništva.

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić istakao je da mu je drago što će na Sajmu biti govora o povećanju plata zaposlenih, ali i o onome što je najveći problem Brčko distrikta, ali i BiH – odlazak mladih.

– Mi ćemo svakako kao Vlada distrikta i kroz direktnu komunikaciju s Privrednom komorom, ali i kroz Privredni savjet, raditi na svim aktivnostima koje će ići u pravcu da kroz izmjene propisa ili na neki drugi način omogućimo ono što je želja svih nas, a to je da mladi ostaju – rekao je Milić.

Sajmu je prisustvovao i ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, koji je napomenuo da su Vlada i Privredna komora Republike Srpske uvijek pružale podršku ovom sajmu.

– Ovaj sajam je prilika da se ljudi sreću, da razmijene poslovne ideje i prakse, zaključe poslovne ugovore, razviju interesovanje za određene nove privredne aktivnosti, a upravo je ovaj sajam kroz 17 godina svog postojanja tome i doprinosio – rekao je Đokić.

On je dodao i da je Brčko distrikt specifično područje u BiH zbog svog statusa i da to treba i dalje da bude povod da se Brčko nametne kao središte razmjene robe i kapitala, te na taj način doprinese svom, ali i razvoju zemlje.

Sajam se održava u bivšem tržnom centru “Tropik” u Grčici i trajaće do subote, 10. novembra. Pokrovitelj Međunarodnog sajma privrede je Vlada Brčko distrikta, a organizator je Privredna komora Brčko distrikta.

Tagovi: