Panika u SNSD: Dodik nikog nije pitao da u vlast uvede i dio opozicije!

Rasulo u opoziciji i prelazak NDP-a i dijelova SDS-a SNSD-u uoči formiranja vlasti u Republici Srpskoj, komentarisao je predsjednik banjalučkog SNSD i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

- Aktuelna situacija s opozicijom/gubitnikom izbora u Republici Srpskoj je groteskna. Doduše, izgleda da su oni koji su i ranije ulazili na bočna vrata u Palatu samo prešli na glavni ulaz – napisao je Radojičić na Tviteru.

"Replicirao" mu je stranački kolega Rajko Vasić:

Zanimljivo je da u vrhu SNSD nisu zadovoljni učinkom banjalučkog SNSD jer je potpredsjednica stranke i novoizabrana predsjednica RS u Banjaluci poražena od kandidata SzP Vukote Govedarice.

Izvori "Istinito" tvrde da je na posljednjem sastanku Dodika i Cvijanovićeve kod Radojičića razgovarano i o mjerama koje će biti preduzete u cilju sređivanja stanja u gradskoj organizaciji. Navodno je Radojičić iskazao spremnost da podnese ostavku.

U redovima SNSD mnogi nisu zadovoljni postupcima Milorada Dodika koji "usisava" dijelove opozicionih stranaka, dojučerašnjih političkih protivnika, pokušavajući da na taj način "pojeftini" učešće DNS i SP u vlasti, ali i da disciplinuje neposlušne u svojoj partiji.

Dodik je najavio da će se obračunati i sa mangupima u svojim redovima, što se već dogodilo Dragi Kalabiću iz Prnjavora. Po svemu sudeći, to neće biti jedini primjer kažnjavanja neposlušnih u SNSD.

- Pitanje je da li se više vrijedi boriti za SNSD i ima li se s kim, prokomentarisao je Dodikove posljednje poteze bivši izvršni sekretar ove stranke Rajko Vasić na Tviteru.

Tagovi: