Stonoteniseri "Vrbasa" osvojili šest medalja na međunarodnom takmičenju

Takmičari Stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom "Vrbas" iz Banjaluke osvojili su šest medalja na Međunarodnom prvenstvu Srbije u Nišu - tri zlata, jedno srebro i dvije bronze, a bili su najbolji od svih 12 ekipa koliko ih se takmičilo drugoga dana turnira.

Prvo mjesto u kategoriji K-10 osvojio je Ivica Vidiček i tako je odbranio prošlogodišnju titulu. Drugo mjesto u kategoriji K-8 osvojio je Aleksej Radukić, koji je tijesno izgubio od Miteva, trećeg igrača u Evropi.

Treće mjesto i bronzanu medalju osvojili su Haris Eminovič i Hamed Podbićanin.

- Na turniru su učestvovali takmičari iz osam država, što ovom našem rezultatu daje veći značaj. Velika čestitka našim igračima, koji su dali sve od sebe da bi ostvarili ovako dobar rezultat - saopšteno je iz Kluba.

Drugoga dana turnira takmičilo se 12 veoma dobrih timova, a Banjalučani su dokazali da su najbolji osvajanjem prvog mjesta u ekipnom dijelu takmičenja.

- To je veliki uspjeh za naše takmičare, klub, Grad Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH - saopšteno je iz Kluba.

Članovi "Vrbasa" neće imati pauzu, jer već narednog vikenda učestvuju na prvenstvu Srbije u Čačku, a nakon toga su u Češkoj, na Kupu Češke Republike, a zatim na Prvenstvu Republike Srpske.