Beograd dočekao svjetske šampionke

Odbojkašice Srbije, nove svjetske prvakinje, stigle su ove večeri u Beograd letom iz Tokija preko Moskve oko 21.30, a tamo su ih dočekale brojne novinarske ekipe, porodice i stotine navijača koji su željeli da im čestitaju na velikom uspehu.

Naše zlatne devojke su u subotu u Japanu pobijedile Italiju poslije pet setova (3:2), a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekane su počasnim pozdravom - "vodenim lukom".

doček odbojkašica

Zoran Terzić, selektor srpske reprezentacije od 2002. godine, donio je još jednu veliku medalju s našim odbojkašicama - poslije dva evropska zlata, sija se i svjetsko!

- Čudan osjećaj, drugačije nego ranije! Bio je to san koji je teško ostvariv, ali kada je postao java - više nikom ništa nije jasno! Cijele pripreme smo išli s polušalom 'ovako se sprema svjetski šampion'. Poslije sedam pobjeda na Svjetskom prvenstvu i drugi su vidjeli da smo među glavnim favoritima i nisu pogriješili -  - rekao je Terzić novinarima na aerodromu, prenosi Mondo.ba.

doček odbojkašica

Odbojkašice su odgovarale na pitanja medija, ali je bilo jasno koliko su umorne od puta i na njima se vidjelo da još uvijek nisu potpuno svjesne kakav su uspjeh napravile!

Takve stvari obično "dolaze kasnije" čak i kada ste najbolja odbojkašica svijeta Tijana Bošković - ujedno i MVP čitavog turnira koja se posebno zahvalila navijačima.

- Ne mogu da nađem riječi kako se osjećam. Sigurno da sam presrećna na sve nas i ovaj istorijski uspjeh. Presudilo je... Ne znam šta da kažem. Možda to što smo se držale zajedno i kada je bilo teških trenutaka. Bilo je stresno, naravno, hvala svima na podršci! - rekla je naša Tijana na dočeku na aerodromu.

Svečani doček će im biti organizovan ispred Starog dvora u Beogradu u ponedjeljak.

Od 18 časova biće priređen muzički program u čast svjetskih šampionki, a onda će od 19 sati one izaći na balkon Skupštine grada.

Nadamo se da će i tamo biti velika podrška navijača - zaslužile su!doček odbojkašica

Tagovi: