Novo Grujić o optužbama da je kupovao glasove: "Ja samo popu plaćam bacanje vodice"

Član DNS-a i direktor Depot-a Novo Grujić saslušan je danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS zbog kupovine glasova na Opštim izborima u BiH, ali on tvrdi da nije kriv za to što ga optužuju.

Grujić je u policiji dao izjavu zbog prijave da je tokom izbora građanima plaćao određene novčane iznose da glasaju za kandidate koje im je on preporučivao.

Grujićev odgovor na ove optužbe glasi: "Ja samo popu plaćam bacanje vodice".

- Nije istina da sam kupovao glasove, jer na dan izbora nisam ni imao kontakta sa biračima. Bio sam zadužen da donosim hranu članovima biračkih odbora i posmatračima DNS u Bistrici, Borkovićima, Bronzanom Majdanu, Golešima, Piskavici i Gornjoj Piskavici. U DNS-u su mi za njih dali samo po jabuku i sendvič i nisam htio da se sramotima, nego sam ljudima kupio pristojan ručak - tvrdi Novo Grujić i dostavlja foto dokaz - pečenje, salatu, sir i pivo.

Međutim, ne krije da pojedincima jeste sugerisao da glasaju za Nedeljka Čubrilovića, Radmilu Kocić - Ćućić, Dragana Talića i Damira Ćopića, ali nije bilo nikakvog plaćanja.

- Prijavili su me oni koji nisu zadovoljni rezultatom, a znam i ko je to. Nisam radio protiv njih, jer da jesam, ne bi ih u selima bilo ni u tragovima, a dobili su više glasova nego ikada prije - tvrdi Grujić i dodaje da pečenje za posmatrače nije kupovina glasova.

- To što neko od kandidata sa liste DNS nije ostvario očekivani rezultat, na to ja nisam mogao da utičem. Ja sam zadovoljan ostvarenim rezulatom DNS-a, kako u gradu, tako i u selima gdje su me mještani do sada tri puta podržali na izborima i vjeruju mi - zaključuje Grujić.

Ž. J.