Banjaluka: Majka protestovala, traži da joj vrate dijete

Kristina Neuman iz Laktaša danas je, zajedno sa svojim roditeljima, protestovala ispred Centra za socijalni rad Banjaluka, jer je, kako tvrdi, njeno mlađe dijete nezakonito odvojeno od nje, te želi da joj dijete bude vraćeno.

Ona tvrdi da se odvojila od sinčića kada je imao samo osam mjeseci. Žali se da dijete veoma malo viđa i da je to nedopustivo.

- Jedne noći nakon što sam se posvađala sa svojim ocem, pozvala sam oca djeteta Ognjena B. da ga preuzme, ali nakon što je uzeo dijete, više nikad nije htio da mi ga vrati - tvrdi Neumanova, te dodaje da već devet mjeseci vodi borbu za starateljstvo nad djetetom s ocem djeteta s kojim je bila u vanbračnoj zajednici.

Ističe da će ispred Centra za socijalni rad stajati sve dok ne dobije starateljstvo nad svojim djetetom.

Sa ocem djeteta nismo uspjeli da stupimo u kontakt.

Kristina ima i sina iz prvog braka, koji živi s njom i koji, kako kaže, ima sve što mu je potrebno.

- Ko god želi da provjeri, može doći kod mene kući i vidjeti da moje dijete ima apsolutno sve što mu je potrebno, da ja mogu da odgajam dijete, da sam sposobna da zaradim i da svojoj djeci pružim apsolutno sve - rekla je Neumanova.

Kako su u Centru za socijalni rad ranije za BN rekli, dijete nije oduzeto majci, već je majka nakon jedne incidentne situacije sa svojim roditeljima pozvala oca djeteta da preuzme njihovo zajedničko maloljetno dijete.

- Prema odredbama Porodičnog zakona Republike Srpske, roditelji ravnopravno vrše svoje roditeljsko pravo - istakli su tada u Centru za socijalni rad.

U Centru za socijalni rad Banjaluka danas su kazali da će se sutra oglasiti povodom protestnog okupljanja ove majke ispred njihove ustanove.