Zvezda sačuvala bod u derbiju, gol Boaćija dilema?

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde igrali su 1:1 u 158. vječitom derbiju, u okviru 9. kola Superlige Srbije.

Partizan je u vođstvo došao u 33. minutu kada je gol postigao Rikardo Gomeš, dok je izjednačio u 74. minutu Ričmond Boaći, ali će se o golu Crvene zvezde dugo govoriti. Golman Partizana Vladimir Stojković je loptu skinuo sa gol linije, ali ostala je dilema da li je lopta punim obimom prešla. Sudija Danilo Grujić je posle konsultacije sa pomoćnicima donio odluku da je pogodak ispravan. 

Na stadionu u Humskoj je neočekivano viđena mnogo bolja igra Partizana, daleko od one koju je prikazivao u prethodnim utakmicama. Izabranici Zorana Bate Mirkovića mogu da žale što nisu realizovali neku od šansi na utakmici, možda najviše Marko Janković, koji je na startu meča imao dvije kolosalne prilike, kao i Danilo Pantić, koji je u drugom dijelu igre pogodio prečku. 

Crvena zvezda može da bude i više nego zadovoljna što se spasla poraza, te što je iz prekida, bez ijedne prave šanse i akcije uspijela da remizira. Ponovo je puno posla imao golman Milan Borjan, koji je sredinom drugog poluvremena na jedvite jade sačuvao mrežu Zvezde kod sjajne šanse Rikarda. 

M. L.