Stonoteniski klub za osobe sa invaliditetom: Zlatni momci iz Zemuna donijeli sedam medalja

Takmičari Stonoteniskog kluba za osobe sa invaliditetom “Vrbas” Banjaluka osvojili su četiri zlatne medalje, dvije srebrne i jednu bronzanu na “Srbija openu 2018”, održanom danas u Zemunu.

Zlato u Banjaluku su donijeli Aleksej Radukić, Haris Eninović, Ivica Vidiček i Vlado Kočić. Srebro su osvojili Pero Savić i Vasilije Gajić, a bronzu zlatnog sjaja Kristijan Zeljković, mladić sa Down sindrom.

- Radili smo mnogo, trenirali, išli na kampove i rad, trud, motiv i želja za uspjehom su dali sjajne rezultate. Nismo se baš nadali takvom uspjehu, ali je najbitnije da su svi učesnici prezadovoljni – saopšteno je iz kluba “Vrbas”.

Kristijan Zeljković sa trenerom Jovicom Šormaz

Dodaju da je Kristijanu Zeljkoviću ovo bilo prvo putovanje u Zemun.

- Medalju nije skidao sa vrata, samo je gledao i ljubio. Njegovoj sreći nema kraja, a naš cilj je ispunjen – kažu u klubu.

Mnogoj djeci koja u “Vrbasu” treniraju stoni tenis putovanje na takmičenje znači prvo putovanje u životu, ali i prvo odvajanje od roditelja. Klub podržava samo Grad Banjaluka, a inače rade u nemogućim uslovima.

- Mnogi ne mogu da vjeruju kakve rezultate postižemo, a u kakvim uslovima radimo i pripremamo se za takmičenja. Nemamo pristup toaletu, a kamo li drugih osnovnih uslova za normalan trening – ističu u klubu i nadaju se da će bar neko od privrednika prepoznati značaj onoga što rade u Stonoteniskom klubu za  osobe sa invaliditetom “Vrbas” i da će ih podržati.

Ž. J.