Stravična nesreća u Italiji: U sudaru autobusa iz BiH i kamiona poginuo vozač, 12 djece povrijeđeno

U sudaru kamiona i autobusa, kojim su djeca iz Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ otputovala na ekskurziju Italija-Francuska-Španija, poginuo je suvozač iz Kiseljaka, a 12 djece je povrijeđeno.

Saobraćajna nesreća se dogodila u Italiji na A21 autoputu kod Breše.

U autobusu je, prema prvim informacijama, bilo 36 djece.

-Prema informacijama kojim raspolažemo, šleper je udario u autobus. Ključno je da su djeca dobro. Tragedija jeste da je suvozač nastradao – rekla je direktor Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža”, Branka Kovačević, prenose agencije.

Nemanja Lučić, brat od Nevene Lučić koja je na ekskurziji za Srpskainfo je rekao da mu se sestra javila da je dobro i nije povrijeđena.

Rekla je da su na ekskurziju išla tri autobusa, te da je treći imao saobraćajnu nesreću. -Učenici su preplašeni i ugruvani, ali nema životno ugroženih – rekla je Nevena roditeljima.

Kako javljaju italijanski mediji, policija još utvrđuje uzroke tragedije. Povrijeđeni su prebačeni u bolnicu, a po prvim informacijama nema životno ugroženih, prenosi today.it.

Autoput A21 je zatvoren za saobraćaj prema Breši, dok je suprotna traka otvorena.

Osim ekipa hitne pomoći, na terenu su intervenisale i vatrogasne brigade. Sva djeca su medicinski zbrinuta, a nema teže povrijeđenih ni životno ugroženih učenika.

Tagovi: