Remi vaterpolista Srbije i Hrvatske

Podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije remizirala je protiv Hrvatske 10:10 na Svjetskom kupu, u utakmici trećeg kola.

Hrvatska je puno bolje krenula u meč i iskoristila neiskustvo mladih srpskih vaterpolista da povede sa 3:0. Ipak, golovima Ognjena Stojanovića i Dušana Mandića Srbija se vratila u meč, pa je uspjela da na startu druge četvrtine dođe do izjednačenja 4:4. Očito je da se ekipa Dejana Savića potrošila u napadu da stigne vođstvo pa su rivalu dva puta praktično poklonili čiste situacije što Hrvatska koristi do opet ode na dva gola prednosti 6:4.

Na startu treće četvrtine slijedi novo izjednačenje (7:7). Hrvatska je opet stekla dva gola viška (9:7), ali je borbena mlada ekipa Srbije preko Ognjena Stojanovića uspjela doći do izjednačenja i imala napad za pobjedu. Međutim, Rašović je napravio prekrašaj u napadu, pa su Hrvati na kraju imali šut ali je Bušlje promašio.

U timu Srbije najefikasniji je bio Ognjen Stojanović sa četiri gola, dok je Đorđe Lazić dodao dva. Kod Hrvatske Ante Vukičević je imao tri gola.

“Delfini” ipak prvi

Iako je na početku objavljeno da je Hrvatska prva to nije tačno. Naime, Svjetski kup se igra po novim pravilima a u konačnom redoslijedu se ne gleda meč protiv posljednjeplasirane selekcije. Tako je Srbija ipak bolja i kao prvoplasirana igraće u četvrtfinalu protiv Japana.