Priječani dobili novu modernu saobraćajnicu

U banjalučkom naselju Priječani završena je dionica puta u dužini od jednog kilometra, koju su večeras u promet pustili gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i predsjednik MZ Priječani Darko Škobić.

Gradonačelnik Igor Radojičić i predsjednik Savjeta MZ Priječani Darko Škobić danas su pustili u funkciju novoizgrađenu dionicu puta za Priječane, u dužini od nešto više od jednog kilometra. Ovo je jedan od najvećih pojedinačnih projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture na području grada, čija vrijednost iznosi oko 850.000 KM.

-Uz veliku finansijsku vrijednost, saobraćajnica ima i veliku vrijednost za mještane ovog veoma naseljenog mjesta. Ujedno, riječ je i o sabraćajnici koja je veoma važna i u ovom sjevernom pravcu prema Laktašima i spajanju prema putu za Prnjavor – kazao je Radojičić.

Foto: Grad Banja Luka

Dugo je vremena ovaj put bio jedan od prioriteta Grada Banje Luke, i sada u konačnici, prema gradonačelnikovim riječima – mještani su dobili daleko bolje uslove za život.

-Urađena je kompletna saobraćajnica sa oborinskom kanalizacijom, novom vodovodnom mrežom, trotoarom i led rasvjetom – naglasio je Radojičić.

Gradonačelnik je najavio da će sljedeće sedmice u funkciju biti pušten pješački most preko Vrbasa u Priječanima, koji je sada prošao test opterećenja i očekuje se tehnički prijem, navode u GU.

-Još niz sitnijih poslova, od saobraćajnica pa do rasvjete biće realizovan na ovom području. Uz to i uz školu koja je uređena, ovo će od jednog seoskog postati prigradsko područje u kome će biti ljepše živjeti nego u centru grada – zaključio je Radojičić.

Predsjednik Savjeta MZ Priječani Darko Škobić, kazao je da su Priječani brzorastuće naselje, čiji razvoj ne može da prati infrastruktura.

– U naselju je preko 700 stambenih objekata i tri hiljade stanovnika. U svim razgovorima sa čelnicima grada smo isticali da nam je put prioritet i hvala gradonačelniku i Gradskoj upravi što su to prepoznali. Takođe saglasni smo da se ovaj posao nastavi kako bi put stigao do centra naselja – naglasio je Škobić.

Tagovi: