Olivera Jevtić na startu "Banjalučke desetke"

Najbolja dugoprugašica Srbije Olivera Jevtić potvrdila je učešće u trci "Vitalia Banjalučka desetka" na 10 km čiji start je zakazan za  2. septembar u 10 časova u banjalučkom parku "Mladen Stojanović".

Jevtićeva je 2017. godine odnijela pobjedu na Banjalučkom polumaratonu kada je dionicu od 21,1 kilometra istrčala za 1:16.49. Na Olimpijskim igrama trčala je pet puta, a najveći uspjeh ostvarila je 2004. godine, kada je zauzela šesto mjesto. Na Evropskom prvenstvu u Geteborgu 2006. godine osvojila je srebro u maratonu.

Pored velikih imena iz svijeta atletike, poput Olivere Jevtić, Support marketing centar kao organizator trke "Vitalia Banjalučka desetka" na startu očekuje oko 1.000 trkača.

Ova trka je centralni događaj festivala "Run&More Park" koji će biti održan 1. i 2. septembra u Banjaluci, a u okviru kojeg će se trčati i trka na 5km "GoPro 5k" i Kup trka na 1200 m.

- Festival će pratiti i zabavni program "Kul Run&More" u okviru kojeg će biti održana trka zadovoljstva "Nektar FunRun" i niz zabavnih trka u kojima će učešće uzeti na stotine duhovitih i nesvakidašnjih trkača. Posjetioci će moći da vide kako trče muškarci u štiklama, konobari sa tacnama, kako se trči u vrećama, a biće održana i balon trka za dvoje - navode organizatori.

Kompletan događaj pratiće cjelodnevni muzički sadržaji uz lokalne DJ-eve, dok će u nedjelju 02. septembr u 12 časova na centralnoj bini parka "Mladen Stojanović" nastupiti članovi banjalučkog benda "Ultrazvuk".

Tokom trajanja festivala Banjalučani će moći da uživaju u pikniku na zelenim površinama parka "Mladen Stojanović", a organizatori ističu da je prvi vikend u septembru prilika da se dobro zabavimo, trčimo, ali i pokažemo humanost.

- Trkači, rekreativci i sportisti učestvovaće u humanitarnoj akciji pod nazivom "Trčimo za one koji to ne mogu", gdje će 1KM od svake uplaćene kotizacije na ponuđenim trkama biti donirana onima koji nisu u mogućnosti da vode aktivan život - kažu organizatori.

Mojabanjaluka.info

Tagovi: