Radovi na sanaciji krova Tehničke škole

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i načelnik Odjeljenja za omladinu, obrazovanje, zdravstvo i sport Dragan Banjac posjetili su danas Tehničku školu i Osnovnu školu „Ivan Goran Kovačić“, gdje se trenutno izvode radovi na sanaciji, u okviru velikog projekta rekonstrukcije 19 škola na području grada.

Tokom obilaska, gradonačelnik Radojičić naglasio je da je sanacija krova Tehničke škole, u vrijednosti od 140.000 KM, jedan od većih poslova u okviru ovogodišnje rekonstrukcije školskih objekata.

-Već dugi niz godina, ova škola ima problem sa prokišnjavanjem, zbog čega jedan dio učinioca nije mogao biti korišten. Po završetku sanacije krova, škola će dobiti mogućnost korištenja ovih prostorija, s tim da, dugoročno gledano, razmišljamo da se Tehnička škola dogradi i proširi, kako bi u ovoj školi riješili problem smještaja Građevinske škole, koja je trenutno smještena u tuđim prostorijama – rekao je Radojičić. On je dodao da su sredstva za sanaciju obezbjeđena rebalansom gradskog budžeta.

Direktorica Tehničke škole Kristina Mrđa precizirala je da bi, prema ugovoru sa izvođačem, sanacija trebala biti završena u prvoj polovini oktobra ove godine.

-Poslije sanacije, bićemo u mogućnosti da ponovo koristimo školski blok od 11 učionica koje smo u proteklom periodu bili prisiljeni iseliti jer su bile neuslovne za korištenje zbog problema sa prokišnjavanjem – kazala je ona.

Načelnik resornog odjeljenja Dragan Banjac izjavio je da su, u okviru projekta rekonstrukcije školskih objekata, ovih dana počeli radovi i na zamjeni krova jednog bloka na Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić u Lazarevu. On je istakao da će pomenuta rekonstrukcija koštati 40.000 KM i da će u cjelosti biti finansirana iz gradskog budžeta.

Direktor Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ Milenko Savičić kazao je da se radovi na zamjeni krova odvijaju predviđenom dinamikom i da bi trebali biti završeni do početka školske godine.

T.B.