Novo ime i novi trener za KK Borac: Bojan Božić ponovo na klupi “crveno-plavih”

Bojan Božić ponovo je na klupi “crveno-plavih”, koji će od naredne sezone u Drugoj ligi RS nastupati i pod novim imenom Srpski košarkaški klub Borac 1947.

Borac iz Banjaluke, koji je tokom istorije često mijenjao naziv, pa je tako od 1947. godine nastupao kao KK Borac, KK Borac Incel, KK Borac Borovica, KK Borac Nektar, SKK Banjalučka pivara, a ubuduće će nositi ime Srpski košarkaški klub Borac 1947, odlučili su čelnici kluba, a i imenovan je i novi-stari trener, Bojan Božić.

– Odlukom uprave Srpskog košarkaškog kluba Borac 1947, za trenera seniorskog tima, koji će sa takmičenjem početi od Druge lige Republike Srpske, imenovan je Bojan Božić, a prvi trening zakazan je, simbolično, za 28. avgust, rođendan najstarijeg košarkaškog kluba u BiH – saopšteno je iz SKK Borac.

Kako ističu iz Borca, početak takmičenja u Drugoj ligi RS ekipa će dočekati spremno.

– Nema sumnje da će ekipa, koja će mahom biti sastavljena od mladih i perspektivnih igrača, spremno dočekati početak Druge lige Republike Srpske, koji je zakazan za prvi vikend u novembru. Preliminarni razgovori oko formiranja igračkog kadra za nastup u Drugoj ligi RS već su obavljeni, a za seniorski tim će nastupati i određeni broj juniora, koji će paralelno sa drugoligaškim utakmicama igrati i mečeve juniorske lige pod okriljem Područnog košarkaškog odbora Banjaluka – piše u saopštenju.

Iz banjalučkog kluba saopšteno je i da je uspostavljen kontakt sa raznim pravnim subjektima te sponzorima, koji su odlučili da pomognu klubu.