Savez za pobjedu: Mile, gotovo je, narod te više neće

Da čovjeka može uhvatiti strah i paranoja sasvim je ljudski i razumljivo, smatra predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović, ali kada ta paranoja dolazi od gubitka vlasti čovjek može početi da halucinira i da reaguje sasvim neuravnoteženo.

Najbolji primjer za to, tvrdi Borenović, jeste današnja Dodikova izjava kojom je pokazao da bi gubitak vlasti za njega bio ravan gubitku života, prenosi BN TV.

Borenović se osvrnuo na Dodikovu “teoriju zavjere” koju je iznio danas – da za banjalučku regiju dolazi 50 kamiona izbornog materijala, a da je plan da budu oteti kako bi se sabotirao izborni proces. Plan “B” je, tvrdi Dodik, “da se 6. oktobra, dan pred izbore, izađe na miting da nešto govore politički, a onda će stranci u Sarajevu reći da je to narušavanje izborne tišine i poništavaju se izbori u Banjaluci”.

- Toliko straha i klecanja koljena od osjećaja gubitka slobode za počinjena djela, nikada i niko u novijoj istoriji nije javno pokazao kao Milorad Dodik, pozivajući i moleći građane da ga spasu od polaganja računa za sve učinjeno u zadnjih 12 godina – izjavio je Borenović povodom ovih Dodikovih tvrdnji.

Borenović je prokemnratrisao i Dodikovu izjavu da “ne traži i ne moli za glas”, ali da Banjaluka nikada nije bila veće gradilište te da se zbog toga Banjalučani moraju okupiti i poslati odgovor "kreatorima unitarista i potkupljenih srpskih predstavnika".

- Očito Dodik zaboravlja da su unitaristi u njegovom bliskom okruženju i da je i on sam u tome učestvovao kada je uz pomoć stranaca dolazio na vlast u Republici Srpskoj, davne 1998. godine – podsjeća Borenović.

U Savezu za pobjedu kažu da Dodik kao da ima osjećaj da mu je Banjaluka okrenula leđa, pa se sada, zanemarujući sve ostalo, obraća samo Banjalučanima, gdje i jeste najveće biračko tijelo.

Iz SzP upozoravaju Dodika da će ga pravda stići za sva nedjela koja je učinio Republici Srpskoj i Banjaluci, a Banjaluka najbolje zna šta se radi i ko vlada Republikom Srpskom, prenosi BN TV.

- Mile, gotovo je! Narod te više neće, znamo da si svjestan toga i znamo da ti nije lako, ali volja naroda jača je od svega - poručili su Dodiku iz SzP.

(BN televizija)