„Zlatni platan“ posthumno Nebojši Glogovcu, priznanje Svetlani Bojković

Glumci Svetlana Bojković i Meto Jovanovski dobitnici su "Zlatnog platana" na ovogodišnjem Festivalu mediteranskg filma u Trebinju.

Bojkovićeva je rekla da joj je izuzetna čast što je u Trebinju, gradu koga voli, te da je jako obradovana i iznenađena prizanjem koje ima divan naziv, jer je platan simbol Trebinja.

"Ovo pokazuje da su ljudi iz moje branše ispratili moj rad i ovim priznanjem mi pokazali da je ono što radim imalo i ima smisla, a to je, naravno, uvijek prijatno nama koji stvaramo ovu umjetnost", istakla je glumica.

Glumac Meto Jovanovski je naveo da mu je drago što je u Trebinju, ali i žao što ranije nije bio u ovom gradu.

- Lijepo je što postoji ovakav festival, spona za predstavljanje i nadopunjavanje različitih kultura, jer film nema granice niti barijere - rekao je ovogodišnji laureat "Zlatnog platana", prenosi Srpska.info.

Festival je otvorio Zoran Milošević, načelnik odjeljenja za društvene djelatnosti Trebinja, koji je rekao da je Gradska uprava sa zadovoljstvom prihvatila da bude pokrovitelj manifestacije koja će svojim kvalitetom doprinijeti daljem pozicioniranju Trebinja kao grada kulture u regionalnim okvirima.

"Siguran sam da je ovaj grad sam po sebi inspiracija filmskim stvaraocima", naglasio je on.

Umjetnički direktor festivala Peđa Milojević je podsjetio da su do 12. avgusta na programu festivala premijere 26 filmova iz 12 zemalja.

"Počinjemo i projekat filmske ceste Hercegovine, jer Trebinje to zaslužuje kao jedan od nekad najvećih otvorenih filmskih studija bivše Jugoslavije. Dolazak domaćih i stranih ekipa u ovaj grad biće kulturni, ali i ekonomski značajan segment", najavio je on.

Nagrada "Zlatni platan" ove godine je posthumno dodijeljenja glumcu Nebojši Glogovcu, koji je zatvorio prošlogodišnji filmski festival.

Nagrada će u srijedu biti uručena supruzi Milici u Muzeju Hercegovine gdje će biti otvorena i izložba posvećena nedavno preminulom glumcu.

Tagovi: