Banjalučki ugostitelj ogorčen: Brutalno me pretukli, a još nema suđenja

Duško Brkić (54), zvani Gera, vlasnik kafića "Intermezzo" u banjalučkom naselju Lauš, kaže da je ogorčen radom banjalučkog pravosuđa, jer još niko nije odgovarao za napad od prije 10 mjeseci, kada je brutalno pretučen.

Tvrdi da su ga tukla petorica mladića, te da je tada teško povrijeđen, za šta ima i medicinsku dokumentaciju, a suđenje još nije ni počelo. Ističe da postoji i svjedok napada tokom kojeg je i isječen oštrim predmetima, vjerovatno flašama.

- Uprkos tome, napadači su izjavili da sam zapravo ja njih napao - navodi Brkić.

Prisjećajući se napada koji se odigrao u septembru prošle godine, Brkić kaže da su mladići, nedugo nakon što su došli u njegov kafić, počeli da izazivaju probleme.

- Rekao sam im: 'Momci, hajde, u redu je.' Tri puta sam im to ponovio. Nakon toga sam im rekao: 'Ako vam valja, valja, ako ne valja, popijte piće i izađite.' Počeli su zatim da me tuku po glavi i po leđima - kaže Brkić.

Dodaje da su mu ljekari konstatovali brojne povrede, uključujući i lomove.

- Da nisu naišle moja kćerka i supruga, ubili bi me - navodi Brkić.

On dodaje da ni sa kim nikada nije imao konflikt niti nesporazum, iako iza sebe ima 33 godine rada u kafani.

- Koga god interesuje ko je kakav, neka pogleda dosije tih momaka i neka pogleda moj. Ja sam čist kao suza, dok su oni daleko od toga. Nakon svega su ti huligani na slobodi, a suđenje nije ni počelo. Štaviše, ti momci tvrdili su da su se predali. A predali su se ujutru u osam sati, dok se napad dogodio noć ranije - ističe Brkić.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka kazali su za "Nezavisne" da su podigli optužnicu protiv trojice mladića osumnjičenih za nanošenje teških povreda Brkiću, dok će četvrti biti svjedok, a protiv petog je obustavljena istraga.

- Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je 31. maja podiglo optužnicu protiv Anđela Miletića, Davida Krnete i Miloša Ćuluma. Istog dana Tužilaštvo je donijelo naredbu o obustavi istrage protiv Milana Zimonja, jer nema dokaza da je osumnjičeni počinio krivično djelo koje mu se stavnja na teret, a Vukašin Savanović je svjedok u navedenom predmetu - kaže Mira Miletić, sekretar te institucije.

Dodaje da sud još nije potvrdio optužnicu, tako da ni suđenje nije moglo početi.