Muriz Memić: Konačno je dokazano da smo govorili istinu (VIDEO)

Ispred sudnice Kantonalnog suda u Sarajevu čuli su se aplauzi i suze nakon što je izrečena oslobađajuća presuda Ljubi i Bekriji Seferoviću u slučaju "Dženan Memić".

Muriz Memić, otac stradalog Dženana, po izlasku iz sudnice rekao je novinarima:

-Hvala Bogu dokazalo se da od početka govorimo istinu. Nismo mijenjali kvalifikaciju i lutali u istrazi kao Tužilaštvo. Nakon dvije godine dočekali smo da se i ovo desi.

Memić je dodao da advokat Ifet Feraget i on odmah poslije izrečene presude idu u Tužilaštvo KS, da ih primi glavna tužiteljica Dalida Burzić, piše Faktor.ba.

- Neka mi kaže ko to nije htio Dženana ubiti, a ipak ga je ubio. Da vidimo ima li odgovor na to Tužilaštvo. Ovo je bilo i previše, Kantonalno tužilaštvo, kantonalni MUP, SIPA, OSA, Federalno tužilaštvo, Ustavni sud... Advokat Ifet Feraget i ja sami. Valjalo se izboriti za ovo, trebalo je snage, ali i pameti. Slušao sam Ifeta od početka i evo pomogao je, ovo je pamet pobijedila - rekao je Muriz Memić.

Advokat Rusmir Karkin je izjavio da se njegova prognoza obistinila.

- Postupak se jedino ovako mogao završiti. Dokazi nisu mogli potvrditi teoriju Tužilaštva - kazao je dodajući kako očekuje da će se Tužilaštvo žaliti jer će sigurno biti nezadovoljni presudom.

VIDEO - Izjava Muriza Memića