Konferencija beba održana i u Banjaluci

Tradicionalna manifestavija Konferencija beba održana je danas u banjalulčkom Parku Petar Kočić. Konferenciju je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Srđan Srđan Amidžić koji je naglasio da svaka lokalna zajednica, pa tako i Banjaluka, može da bude zadovoljna kada može da podrži ovakvu manifestaciju.

– Trudimo se da pružimo konkretnu podršku da natalitet bude na višem nivou, podržavamo vantjelesnu oplodnju za porodice koje podnesu zahtjeve, a sa donatorima smo u proteklom periodu mnogo uložili u dječija igrališta, a sve sa ciljem da porodicama i djeci bude što ugodniji život i odrastanje u našem gradu -rekao je Amidžić.

On je dodao da Grad ima odličnu saradnju sa udruženjem koje predstavlja višečlane porodice u smislu da im pruža infrastrukturna i logistička podrška kako bi udruženje moglo da radi, a i matereijalno se pomože kada su u pitanju polazak u školu i svi značajni datumi u odrastanju svakog djeteta.

Pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske, Bosiljka Bošnjak, rekla je da ove godine na poziv ministarstva manifestaciju „Konferencija beba“ organizuje 37 lokalnih zajednica u Srpskoj , što je najveći broj do sada.

Najmlađa beba na današnjoj „Konferenciji beba“ u Banjaluci bio je Nemanja Vujinović star mjesec dana, Tara Radovančević je beba sa najviše braće i sestara, dok je nastarija beba jednogodišnja Ana Bilanović kojoj danas slavi prvi rođendan.

U zabavnom dijelu programa učestvovali su mališani iz vrtića „Maslačak“ i „Sreća“, te djeca iz škole za manekene IVAS, iz Laktaša, koja djeluje u okviru Centra za djecu, omladinu i porodicu. Bili su tu i animtori za djecu Nidžo Radoznalac, klovnovi Žuži i Buži, te mađioničar Zoro.

Nagrade bebama obezbijedili su: Tržnica, Euro ekspres-brza pošta i kompanije „Bio tehnolodži i genetiks“. Na ovogodišnjoj konferenciji učestvovali su prestavnici škole za trudnice „Radosnica“ koji su dijelili promotivni materijal i poklone za majke i bebe.

Ovogodišnju „Konferenciju beba“, Grad Banja Luka je organizovao na poziv Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, a u saradnji sa Udruženjem „Sva djeca svijeta“.

T.B.