Duraković pozvao reprezentaciju Hrvatske da sutra protiv Engleza igra sa crnim trakama

Bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković pozvao je reprezentaciju Hrvatske da sutrašnju utakmicu polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji igra sa crnim trakama, u znak sjećanja na stradale Muslimane u Srebrenici.

U razgovoru za Večernji list, Duraković je kazao da, bez obzira na neke političke razmirice, misli da je bosanskohercegovačko društvo pokazalo simpatije prema reprezentaciji Hrvatske, koja odlično nastupa na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

- Mi navijamo za njih. Naravno, činićemo to i ubuduće. S obzirom na to da oni utakmicu igraju upravo 11. jula, u bh. društvu je već pokrenuta jedna inicijativa i ja joj se pridružujem. Budući da Bošnjaci proživljavaju veliku tugu, mislim da bi kao reprezentacija trebali saosjećati s nama. Nadam se kako će barem staviti crne trake ili drugačije simbolično obilježiti sjećanje na Srebrenicu. To bi bila velika satisfakcija za sve nas koji smo preživjeli, ali i za relaksiranje ukupnih odnosa. Za mene bi to bilo nešto veliko, a vjerujem i za većinu ljudi ovdje - izjavio je Duraković.

U Potočarima kod Srebrenice sutra, 11. jula, obilježava se godišnjica stradanja muslimanskog naroda.