Otvorena škola za buduće Nejmare (VIDEO)

Nejmar Junior, sjajan fudbaler, takođe poznat i kao "kralj drame" dobio je priznanje i za svoje glumačke sposobnosti. U video snimku objavljenom na Internetu vide se desetine mladih nada fudbala kako na naredbu:"Nejmar!", uvježbavaju beskonačno valjanje po terenu.

Iako bi nekima ovo moglo ličiti na pretjerivanje, ipak nije. Uzrast ovih dječaka je najbolji period za otkrivanje budućih Nejmara ili diva koje će blistati sa pozornice. Vrijeme da se razgraniči da li su za loptu ili za pozorište i daske koje život znače.

Šalu na stranu, zvanična statistika sa ovogodišnjeg Mundijala kaže da je u grupnoj fazi, Nejmarovo "valjanje" po terenu trajalo minut i 56 sekundi protiv Srbije, čak tri minuta i 40 sekundi protiv Švajcarske, te dva minuta i 45 sekundi protiv Kostarike.

Nadahnuti ovim podacima, korisnici Interneta širom svijeta počeli su da zbijaju šale, prave gifove i smiješne montaže, te snimaju satirične videe, poput ovih koje vam donosimo. Nejmara njegovo "valjanje" ne sprečava da zarađuje milione i zbog toga nije manje tražen, a vi pogledajte i procijenite ko bi od ovih dječaka mogao biti njegov nasljednik.

Ž. J.

Video 1: Škola za buduće Nejmare

Video 2: Nejmar obilježio Mundijal 2018. godine

Tagovi: