Fudbaleri iz Čajniča pješke na 55. Međuopštinske sportske igre

Zbog kvara na minibusu, a nedočekavši zamjenu, fudbaleri iz Čajniča su u Priboj na 55. Međuopštinske sportske igre došli nakon - 55 kilometar pješačenja.

– Niko ne zna šta su muke teške dok sa ušća Lima u Drinu, do Priboja, ne pređe ,dva puta granicu, između Rudog i Priboja, rekoše reporteru „Novosti“ na mostu preko Lima u Rudom, fudbaleri Čajniča. Zajednički su od mosta do prvog formalnog graničnog prelaza, nekih 50 metara, razgovarali o „slučaju autobus“.

- Sudeći po onome što su nam usput telefonom javljali iz Čajniča, očekivali smo za svakog od nas po jedan autobus, a nije stigao ni jedan. Ove „kondicione „ pripreme nismo priželjkivali, a gore od toga je što smo izostali sa defilea na otvaranju 55. Međuopštinski sportskih igara na kojima će učestvovati 2.300 sportista iz 30 gradova Srbije, Crne Gore i osam iz gradova sa istoka RS te tri ekipe iz kantona Goražde - rekoše nam Darko, Goran, Rade, Mišo, Davor, Goran i Stanko iz Čajniča.

Ako prođu bez plikova na nogama, možda će im na fudbalskom terenu pomoći ove neplanirane kondicione pripreme, a u istoriji Međurepubličkih omladinskih sportskih igara, prvi put se dogodilo da na ovu najveću amatersku sportsku manifestaciju na Balkanu, jedna ekipa stigne pješke u grad domaćina.

Ako je za utjehu, fudbaleri Čajniča će u istoriji međuopštinskih sportskih igara, bar u hodanju, biti prvi.