Neuništiva zmija dva mjeseca plaši mještane Kočićevog vijenca

Stanari zgrade na brojevima 1 i 3 u Ulici kralja Petra I Karađorđevića u naselju Kočićev vijenac kažu da žive u strahu od zmije koja im zadaje muke već dva mjeseca.

Ekipa "Eko-bela" izlazila je na teren dva puta, ali nije uspjela pronaći zmiju.

Stanari u šali kažu da je ova zmija koja bude u dvorištu ispred njihove zgrade neuništiva.

Dodaju da su ovog gmizavca vidjeli nekoliko puta i to prijavili Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, na šta su im oni pozitivno odgovorili, te da je ekipa "Eko-bela" izašla na teren, ali da nisu uspjeli uhvatiti zmiju.

- Zmija koja se nalazi kod naše zgrade dugačka je oko jedan metar i pretpostavljamo da je u pitanju mlađa zmija - rekli su stanari.

Dodali su da je jedna zmija viđena i u susjednoj Solunskoj ulici., pišu Nezavisne novine.

- Nije mi prijatno zbog zmije u dvorištu naše zgrade. Imam djevojčicu od tri godine i najviše se bojim kada izađemo ispred zgrade. Čula sam da je prije nekoliko dana viđena i jedna zmija kod zgrade Policijske uprave - rekla je Dijana Škorić, stanarka u ovoj zgradi.

U "Eko-belu" su rekli da je njihova ekipa izlazila na teren prije mjesec dana ispred te zgrade, da su tada pretražili to područje, ali da nisu našli zmiju, te su uradili preventivne mjere.

- Imali smo i drugi poziv prije nekoliko dana u vezi sa istim područjem. Stanari su rekli da je zmija još uvijek na tom području. Tada je naša ekipa izašla na teren, ali zmiju nismo našli i ponovili smo preventivnu zaštitu - rekli su u "Eko-belu".

Dodali su da sunce i toplo vrijeme pogoduju ovim gmizavcima i da je ovo period kada zmije izlaze iz svojih skrovišta.

Tagovi: