Najbolji strijelac Prve lige RS Demir Jakupović se vraća u Borac

Prvo pojačanje Fudbalskog kluba Borac za narednu takmičarsku sezonu, prema pisanju pojedinih medija, trebalo bi da bude napadač Demir Jakupović, najbolji strijelac Prve lige Republike Srpske u sezoni iza nas.

22-godišnji Jakupović, rođen u Kicingenu (NJemačka), postigao je u prošlosezonskom prvoligaškom takmičenju 16 golova, ostavivši iza sebe saigrača Ognjena Jaćimovića i Damjana Krajišnika iz Zvijezde 09, koji su se zaustavili na 14 golova.

Jakupović je karijeru počeo u redovima Podgrmeča iz Sanskog Mosta, u kojem je prošao sve takmičarske selekcije od pionira do seniora, te je najmlađi fudbaler u istoriji ovog kluba koji je debitovao za prvi tim. Iz Podgrmeča je stigao u Borčev tabor, a crveno-plavi dres je nosio u sezoni 2015-16, tačnije u jesenjem dijelu iste, ali nije uspio da ostavi značajniji trag.

Uslijedio je potom prelazak u klub iz Prijedora na period od šest mjeseci, sezonu 2016-17 proveo je u redovima ekipe Metalleghe BSI iz Jajca braneći boje tog kluba u Premijer ligi BiH, nakon čega je ponovo zadužio dres tima iz grada na Sani.

Borac sport