Španija otpustila selektora dan prije Mundijala

Đulen Lopetegi neće voditi reprezentaciju Španije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Ova odluka donijeta je samo dan uoči početka Mundijala, a dva dana pred duel Španije i Portugala.
Povod za vijest koja je uzdrmala fudbalski svijet je dobro poznat - objavljivanje da će Lopetegi poslije turnira u Rusiji postati trener Real Madrida.

Odluka da to bude saopšteno javnosti u utorak uveče, samo dva dana pred početak Svjetskog prvenstva razbijesnila je predsjednika FS Španije, Luisa Rubialesa, koji je u Krasnodaru zakazao vandrednu konferenciju za medije i na njoj objavio rastanak sa selektorom.

"Primorani smo da se rastanemo od selektora. Želimo mu sve najbolje... Pregovori koje je vodio sa Realom bili su bez ikakvog znanja FS Španije, a odluka nam je saopštena samo pet munuta prije nego što je u javnost izašlo saopštenje. Postoje, ipak, određeni načini kako se te stvari rade", izjavio je Rubialesa.

Pored komšijskog Portugala, rivali Španiji u grupnoj fazi Mundijala biće Maroko i Iran.

"Crvena furija" je bila među favoritima turnira u Rusiji, međutim, vidjećemo kako će se igrači nositi sa novonastalom situacijom. Prije četiri godine u Brazilu razočarali su naciju eliminacijom već u grupnoj fazi (bili iza Holandije i Čilea, a ispred Australije) i novo neprijatno iznenađenje sigurno bi značajno uzdrmalo Savez i reprezentaciju.

Ako je odlazak Zinedina Zidana sa klupe Reala poslije tri uzastopna trofeja Lige šampiona bio iznenađenje, šta tek reći za otkaz selektoru samo dan uoči početka najvećeg fudbalskog turnira na svijetu.

Mondo.ba