Zašto žene odbijaju seks?

Žene često doživljavaju gubitak libida. Iako to može da utiče na seksualni odnos sa partnerom, imajte u vidu da je to promjenljivo stanje, te da postoji rješenje ovog problema.

Vjerovatno vam se do sada desilo da nakon odgledanog filma u bioskopu ili neke druge zajedničke aktivnosti stignete sa suprugom (ili djevojkom) kući željni malo zabave u krevetu.

Nekada naprosto osjećate kako ste oboje seksualno povezani jer ona drhti od uživanja kad god je dodirnete i jedva čekate jedno drugom da skinete odjeću… Ali tu su i momenti kada ona samo želi da ode na spavanje, a vas savladava osjećaj frustriranosti.

Ubrzo ćete zaključiti “Pa dobro, umorna je, imala je naporan dan”. Da, to se dešava ako se nije dovoljno naspavala prethodne noći i dan joj je bio veoma stresan. Opšte je poznato da stres utiče na mnoge aspekte života pa tako i na onaj seksualni.

Posebno su osjetljive žene koje dugo žive pod uticajem stresa. Takav način života može znatno oslabiti libido. Pokušajte da joj pomognete da se opusti i vrlo je vjerovatno da će ući u raspoloženje za malo “igranja”.

Takođe, za razliku od mnogih muškaraca, žene uz seks vežu emocije. Šta to, tačno, znači? Ako u vezi postoji problem i ako se žena ne osjeća emotivno sigurno, trpeće njen libido. Posljedica? Loš ili čak nepostojeći seksualni život. Rješenje problema jeste otvoren razgovor između partnera. Ako se veza može poboljšati, pojačaće se i njen libido, a samim tim i seksualni život oba partnera.

Ponekad se dešava da žene i ne znaju da su bolesne, a kao simptom zna da se pojavi smanjena želja za seksom. Vrlo često se tako pokazuje, na primjer, bolest štitne žljezde. Kada se izliječi eventualna bolest, i libido će se vratiti u normalno stanje.

(b92)