Bufonu dali bogatstvo da potpiše za PSG

Više nema dileme, Gianluigi Buffon je golman PSG-a.

Sutra će zvanično objaviti da je potpisao ugovor na dvije godine, vrijedan sedam miliona po sezoni, zanimljivo da nikada toliko nije imao u Juventusu.

Parižani su još prošle srijede dogovorili sve sa njegovim menadžerom, ponuda da brani na vrhunskom nivou ga je zaintrigirala i natjerala da promijeni odluku.

Neće automatski biti prvi golman, Areola će mu biti konkurent, ali teško je vjerovati da će se Tuchel odreći mogućnosti da mu u onim najvećim mečevima brani najbolji golman svih vremena.

Buffon ima 40 godina, oprostio se od Juventusa u subotu, opcija je bila i Liverpool, ali to bi uvrijedilo navijače “Stare Dame”. Takođe, nije želeo da pregovara sa Realom, razlog je jasno ono što se desilo u četvrtfinalu Lige prvaka.

Dakle, legendarni Gigi nastavlja još dvije godine, dokaz klase, a PSG je riješio pitanje golmana koje je bilo jedan od glavnih zahtijeva Tuchela.

Najveća plata koju je Buffon ikada imao u Juventusu bila je 6 miliona po sezoni, sada je bila znatno manja, pa će dobiti ogroman novac u posljednje dvije godine karijere.

News magazine