Otmica u Banjaluci? Pronađena nestala 13-godišnjakinja

Policijskoj upravi Banjaluka juče je prijavljen nestanak 13-godišnje djevojčice koja je poslije nekoliko sati potrage pronađena živa i zdrava u zaseoku Ćatići u Omarskoj kod Prijedora.

Kako saznaje SrpskaCafe, djevojčica je nestala u banjalučkom naselju Borik i njena porodica je odmah alarmirala policiju. Dok su istražioci prikupljali sve podatke o nestanku, 13-godišnjakinja je mobilnim telefonom kontaktirala članove porodice tvrdeći da je oteta.

– Dijete je histerisalo govoreći da je oteta i da ne zna gdje se nalazi – tvrdi izvor blizak istrazi.

Odmah su na noge podignute sve raspoložive snage policije koje su krenule u potragu za djevojčicom. Na osnovu signala s mobilnog telefona, kojim je pozvala porodicu, i pomoću baznih stanica utvrđeno je da se djevojčica kreće prema Prijedoru. Nedugo zatim, policija je uspjela da je locira i pronađe u zaseoku Ćatići.

Djevojčica na sebi nije imala nikakve povrede, ali je i dalje tvrdila da je bila žrtva otmice. Stručna lica s njom su obavila razgovor i pokušala da utvrde kako je došlo do otmice i ko stoji iza nje, ali su mnogi detalji nejasni pa se priča 13-godišnjakinje detaljno provjerava i ispituje.

– U toku je provjera svih navoda iz prijave. Zasada još ne možemo reći da li se tu zaista radilo o otmici ili nečemu drugom. Više detalja biće poznato po okončanju istrage – navodi dobro upućeni izvor SrpskaCafea.

Tagovi: