Šta se uopšte računa kao “nevjerstvo”?

Niste lojalni partneru ili vodite zaseban život? Donosite samostalno odluke koje se tiču oboje, ništa ga ne pitate, uživate u sitnim radostima potpuno sami? Ako se samo i pitate da li varate vrlo ste blizu linije kada se može reći da niste odani u vezi.

Fizičku prevaru je lako “uočiti”, definisati. Ali, šta sa ostalim nevjerstvima i izdajma?

“Mikro varanje je ozbiljan prekršaj. Ali, da biste sve razjasnili sve nedoumice oko vašeg odnosa sa partnerom najbolje je da razgovarate. Otvoreno i bez predrasuda. Nekada ponašanje koje djeluje kao izdaja nema jasnu namjeru da uvrijedi, izda”, kaže Melani Šiling, ekspert za veze za “HuffPost”.

Pisanje poruke nekom muškarcu bez znanja partnera, tajno bilježenje pod drugim, “komšijskim” imenom, povezanost preko društvenih mreža, četovanje i naglo prekidanj akada uđe onaj drugi u prostoriju- sve to su znaci flerta koji se krije od partnera.

Sve to ukazuje na mikro prevaru koja je zapravo izdaja, pronevjera odnosa sa partnerom.

Pa u čemu je razlika između bezopasnog flerta i mikro prevare?

“Ključ je da budete realni i objektivni u vašoj vezi. Ne treba da budete uvijek emotivni”, kaže Šiling koja kaže da treba definisati odnose, ponašanja koja smetaju, ugrožavaju i u skladu sa tim ponašati se vezi.

Ona navodi i da nijedan partner ne treba da bude žrtva u vezi, jer to loše utiče na oboje i vodi u neminovan razlaz.

(B92)